Mic dejun savuros pentru duminica dimineață. Pită cu ou sau bundaș kenyer. Mănânci de te spargi

Data publicare: Duminica, 19 Iunie, 2022 Total: 4370 accesari

Mic dejun savuros pentru duminica dimineață. Pită cu ou sau bundaș kenyer. Mănânci de te spargi

De multe ori vă întrebați poate, oare ce să mâncați ceva gustos, mai ales duminica, atunci papilele gustative parcă cer ceva mai special.

 

Probabil ați uitat dar un mic dejun delicios ar putea consta dintr-o rețetă pe care o adoră toți, de la copii la bunici. Este vorba de clasica pită cu ou sau bundaș kenyer cum i se mai spune în Ardeal.

 

Reteta de pită cu ou e una extrem de simplă si gustoasă și aveți nevoie de puțină materie primă: câteva  felii de pâine (dacă e de vreo zi-două cu atât mai bine), ouă, sare, piper la alegere, ulei sau unsoare pentru prăjit.

 

De preparat este foarte ușor. Bateți cu o furculiță câteva ouă (dacă-s de casă e ideal), adăugați sare după gust. Eu pun și un pic de piper și paprika măcinat. Odată maglavaisul făcut se ia câte o felie de pită, se înmoaie și se pune la prăjit în ulei sau după preferință unsoare încinsă.

 

Întoarceți feliile de pită pe ambele părți și după ce au căpătat o culoare aurie le scoateți pe o farfurie pe care puneți initial un șervețel pentru a absorbi grăsimea.

 

Urmează partea cea mai grea, așteptarea pentru câteva minute pentru ca pâinea să se răcească puțin. Iar de aici încolo, urmează festinul!

 

Cu speranța că vi-am îmbucurat puțin ziua, vă doresc Poftă bună!