Regele Belgiei a fost primit de Klaus Iohannis la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Suveranul belgian a spus că simte un amestec de „furie, mândrie și speranță”

Data publicare: Vineri, 17 Iunie, 2022 Total: 637 accesari

Regele Belgiei a fost primit de Klaus Iohannis la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Suveranul belgian a spus că simte un amestec de „furie, mândrie și speranță”

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, 17 iunie, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgiei, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, unde Belgia are aproximativ 300 de militari.

 

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit regelui Belgiei pentru contribuția importantă a militarilor belgieni la prezența NATO din România.

 

„Împreună suntem mai puternici și mai eficienți în efortul nostru comun de a consolida securitatea spațiului euroaltantic și siguranța cetățenilor noștri”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Președintele României le-a mulțumit și soldaților români și străini care sunt staționați la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, spunând că are încredere în ei și în capacitatea alianțe de a face față oricărei provocări.

 

Majestatea Sale Philippe, Regele Belgienilor, a declarat vineri că să simte un amestesc de „furie, mândrie și speranță” după ce Rusia a invadat Ucraina.

 

„Simt furie pentru că suveranitatea unei națiuni a fost invadată brutal în fața ochilor noștri, încălcând legile internaționale. Agresiune Rusiei a provocat în Europa pentru prima dată în ultimele decenii suferințe inimaginabile asupra populației. Armele au semănat moarte și au aruncat din nou continentul nostru în război”, a declarat Majestatea Sale Philippe, Regele Belgienilor.

 

În acelați timp, Regele belgienilor a spus că este mândru deoarece țările europene s-au unit în fața acestui act de barbarism, în timp ce UE a condamnat ferm Rusia pentru agresiune împotriva Ucrainei iar NATO a staționat mai mulți soldați și echipament militar în flacul estic.

 

Regele Belgiei speră că în curând războiul se va termina și că țările europene vor ajuta Ucraina și după încetarea agresiunii astfel încât valorile europene „democrația, libertatea, solidaritatea și respectul pentru drepturile omului” vor triumfa.

 

Cei doi șefi de stat vor aborda și întărirea sprijinului pentru Republica Moldova, în condițiile în care aceasta se confruntă cu provocări multiple generate de efectele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv găzduirea unui număr foarte mare de refugiați.

 

sursa:hotnews.ro