A murit primul om din lume care s-a transformat în robot din cauza bolii de care suferea

Data publicare: Vineri, 17 Iunie, 2022 Total: 1176 accesari

A murit primul om din lume care s-a transformat în robot din cauza bolii de care suferea

Cercetătorul britanic Peter Scott-Morgan, care a devenit primul „cyborg” din lume, a încetat din viaţă miercuri dimineaţă, 15 iunie, la 64 de ani. În 2017, el a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, însă a refuzat să-şi accepte soarta şi a vrut să depăşească limitele ştiinţei, aşa că a decis să-şi prelungească viaţa şi să devină complet robotizat.

 

Pentru uimitorii susţinători rebeli ai lui Peter: Cu inima zdrobită, vă anunţ pe toţi că Peter a murit liniştit înconjurat de familia lui şi de cei mai apropiaţi lui”, au scris membrii familiei lui pe contul său de Twitter, conform Mirror.  

 

„Era incredibil de mândru de toţi cei care l-aţi susţinut şi de viziunea lui de a schimba modul în care oamenii văd dizabilităţile”,mai notează familia lui Peter.

 

Scott-Morgan suferea de aceeaşi afecţiune degenerativă progresivă care l-a afectat şi pe fizicianul englez Stephen Hawking, care se caracterizează prin pierderea capacităţii creierului de a controla muşchii, ceea ce duce la paralizie. Peter a trebuit să treacă printr-o serie de operaţii foarte complexe şi riscante pentru a deveni cyborg. Acestea au inclus şi dezvoltarea unui avatar remarcabil de real al feţei sale, capabil să vorbească şi să exprime emoţii, înainte de a-şi pierde orice muşchi.   Iar procedura finală în tranziţia către cyborg a fost schimbarea vocii.   Poziţia verticală era obţinută cu ajutorul unui exoschelet, care să îi susţină partea superioară a corpului.   

 

După decesul cercetătorului adepţii săi i-au adus un omagiu, numindu-l o sursă de „inspiraţie”:  „Îmi pare rău să aud asta. A făcut o muncă atât de uimitoare, cu o viziune atât de importantă despre viaţa cu scleroză laterală amiotrofică”, „Peter a fost o sursă de inspiraţie atât pentru persoanele sănătoase, cât şi pentru cele cu dizabilităţi. Cele mai sincere condoleanţe celor dragi”, „Ce persoană demnă de inspiraţie şi ce mare pierdere. Lumea noastră este mai bogată datorită lui”.

Sursa:adevarul.ro

Foto:Twitter