Rabla pentru Electrocasnice 2022 începe vineri. Ce valoare au voucherele şi ce produse nu se pot cumpăra

Data publicare: Joi, 16 Iunie, 2022 Total: 657 accesari

Rabla pentru Electrocasnice  2022 începe vineri. Ce valoare au voucherele şi ce produse nu se pot cumpăra

O nouă sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice începe vineri, 17 iunie, de la ora 10.00, prin crearea conturilor de utilizator, cei interesaţi având la dispoziţie 7 zile pentru această etapă, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Persoanele fizice au la dispoziţie 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică începând de vineri dimineaţa.

Preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, anunţă suplimentarea bugetului: ”Având în vedere interesul manifestat faţă de acest program şi succesul uriaş pe care acesta l-a avut în ediţiile trecute în rândul populaţiei, am luat hotărârea de a mări bugetul alocat la 100 de milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult faţă de anul trecut. Prin acest program promovăm reducerea consumului de energie prin înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice uzate şi mari consumatoare de energie cu altele noi, cu un consum mult mai scăzut”.  

 

Echipamentele incluse în program şi sumele aferente fiecărui echipament sunt: maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C - 400 lei voucher; de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D - 400 lei; aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++ - 400 lei; categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E - 400 lei; uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++ - 400 lei; aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an - voucher de 200 lei; laptopuri - 500 lei; tablete - 300 lei.


Față de anii trecuți, programul "Rabla pentru electrocasnice" 2022 nu mai oferă vouchere pentru achiziționarea de televizoare noi.

 

Listele cu beneficiarii aprobaţi vor fi publicate pe site-ul instituţiei, www.afm.ro, la secţiunea dedicată programului.