Elena Udrea predată de bulgari la Giurgiu pentru a fi încarcerată la Penitenciarul Târgșor

Data publicare: Joi, 16 Iunie, 2022 Total: 719 accesari

Elena Udrea predată de bulgari la Giurgiu pentru a fi încarcerată la Penitenciarul Târgșor

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost adusă joi în România și va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșor pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

A fost condamnată din nou, dar plecase din țară înainte ca instanța să dea sentința. A fost găsită în Bulgaria, iar autoritățile române au făcut cerere de extrădare.

 

Curtea de Apel de la Sofia a decis după două luni, ca Elena Udrea să fie adusă în România pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

 

La ieșirea din sala de judecată a Curții de Apel de la Sofia, Elena Udrea spunea că „se pare că nu există justiție” pentru ea, cel puțin nu în România și Bulgaria. Ea a acuzat presiuni care s-au făcut asupra judecătorilor.

Elena Udrea  a fost adusă joi de autoritățile bulgare la Vama Giurgiu-Ruse. De acolo, ea a fost preluată de o maşină a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru a fi dusă la penitenciar.



   



Sursă foto: captură TVR