Lazăr Faur: „Vom continua să finanţăm achiziţia de tramvaie noi ca o prioritate pentru municipiul nostru”

Data publicare: Joi, 16 Iunie, 2022 Total: 761 accesari

Lazăr Faur: „Vom continua să finanţăm achiziţia de tramvaie noi ca o prioritate pentru municipiul nostru”

Modernizarea parcului de tramvaie care circulă prin municipiu a fost tema coferinţei de presă de astăzi organizată de PNL Arad la Fabrica de Tramvaie Astra. Viceprimarul Lazăr Faur şi deputatul Sergiu Bîlcea au vorbit despre contractul care vizează achiziţionarea unui număr de 28 de tramvaie, dar şi despre suplimentarea acestuia cu încă şase garnituri, care vor fi finanţate prin PNRR.

 

„În Arad avem una dintre cele mai extinse reţele de transport cu tramvaiul din România. Arădenii folosesc întotdeuna cu drag acest mijloc de transport, care este un mijloc de transport verde, ecologic şi deosebit de comod. Pentru noi, achiziţia de tramvaie noi a fost şi rămâne o prioritate. Până în acest moment au fost recepţionate 12 tramvaie noi, patru dublu articulate, de capacitate mare şi opt de capacitate medie, urmând ca următoarele şase să fie livrate până la sfârşitul lunii iulie”, a declarat viceprimarul Lazăr Faur, care a ţinut să precizeze că în momentul de faţă se află în construcţie următorul lot de tramvaie noi.

 

„De asemenea, Primăria mai are comenzi şi finanţare pentru încă trei tramvaie noi, care vor fi livrate tot în această vară, spre toamnă şi avem depus un proiect prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru încă şase tramvaie noi. Într-un final vom avea 34 de tramvaie în funcţiune dintr-un total de 59 de tramvaie, prevăzute în Strategia de Transport. Acum se pregăteşte documentaţia şi pentru diferenţa de 25 de tramvaie. Printr-un complex de forme de finanţare, cu bani europeni, de la bugetul local, vom continua să finanţăm achiziţia de tramvaie noi ca o prioritate pentru municipiul nostru”, a ţinut să precizeze viceprimarul Lazăr Faur.