Cutremur la UTA! Meszar renunță la asocierea cu noii oameni de afaceri din motive bine cunoscute de el. În schimb, Suporter Club UTA cere plecarea lui Meszar

Data publicare: Miercuri, 15 Iunie, 2022 Total: 1107 accesari

Cutremur la UTA! Meszar renunță la asocierea cu noii oameni de afaceri din motive bine cunoscute de el. În schimb, Suporter Club UTA cere plecarea lui Meszar

Într-un comunicat de presă, președintele clubului UTA, Alexandru Meszar, spune că renunță la asocierea cu cei 4 oameni de afaceri cu care s-au purtat negocieri.

”În urma unei analize profunde, am luat decizia ca asocierea cu noii parteneri, oameni de afaceri din țară și străinătate, să nu aibă loc. Această asociere, în forma agreată de dânșii, ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local, exact de ce UTA nu are nevoie. Clubul și echipa au nevoie de unitate, liniște, continuitate și stabilitate – imperios necesare pentru performanță.

Este decizia pe care mi-o asum în primul rând pentru binele echipei și pentru parteneriatele vechi și stabile.

MERGEM ÎNAINTE!

 

În urma comunicatului de mai sus în numele clubului, Suporter Club UTA a dorit să facă următoarele precizări:

 

„1. Domnul Alexandru Meszar nu are calitatea juridică de a refuza sau respinge cererea de intrare în club a grupului de investitori. Chiar dacă a refuzat să își asume o funcție oficială în club, i-am recunoscut până acum domnului Meszar poziția de manager și administrator al clubului însă nimic mai mult. Domnul Meszar nu este patron sau acționar majoritar al clubului UTA, astfel încât comunicatul dat publicității „pe persoană fizică“ îi depășește atribuțiile.

 

2. Ca urmare a punctului 1, din acest moment Suporter Club UTA își retrage definitiv sprijinul pentru domnul Alexandru Meszar și îi solicită retragerea imediată și irevocabilă din orice implicare în acest club. Reamintim că am mai făcut acest lucru în 2017, când domnul Meszar și-a depus demisia „în alb“, condiționând-o de apariția unor investitori care să preia clubul. Acest moment a venit și, dacă are onoare, domnul Meszar își va respecta cuvântul.

 

3. Ne afirmăm spirjinul total față de inițiativa celor patru oameni de afaceri care doresc să preia conducerea și administrarea clubului. Nu doar cv-ul profesional și pedigree-ul de utiști pe care-l au ne face să avem această poziție ci și proiectul pe care ni l-au prezentat și care, suntem convinși, creează toate premisele ca odată implementat să transforme UTA într-un club cu adevărat profesionist.

 

4. Fără să minimalizăm rolul administrației locale în dezvoltarea acestui proiect, ne reafirmăm cu tărie dorința ca această etapă să fie una intermediară iar treptat UTA să se decupleze de dependența de banii publici. Unul dintre motivele pentru care susținem acest drum, este acela că de regulă banii publici vin la pachet cu o influență politică toxică. Din informațiile pe care le avem, ultimul cuvânt în discuțiile dintre Alexandru Meszar și grupul de investitori l-au avut mai mulți oameni politici care își asumă că vorbesc în numele administrației locale deși nici măcar nu fac parte din aceasta, lucru care ni se pare profund dăunător. UTA este clubul arădenilor, nu al unei oculte politice.

 

5. Tocmai pentru că motivele invocate în comunicatul domnului Meszar ni se par pure invenții și în lumina informațiilor pe care le avem în ceea ce privește implicarea politică în această decizie, vom demara în perioada următoare toate demersurile necesare pentru a derula printr-o firmă independentă privată, un audit la clubul UTA. Vrem să aflăm odată pentru totdeauna dacă acest club este pentru unii doar o jucărie care le pansează orgoliul rănit sau este vorba de ceva mai mult, în sensul că UTA a devenit și un „borcan cu miere“ pe care unii oameni își clădesc bunăstarea economică privată.

 

Ce trebuie să știe întreaga suflare utistă este că nu vom dezarma în fața acestui comunicat ilegitim și vom continua să ne batem pentru ca UTA să se dezvolte pe traiectoria normală pentru un club profesionist. Lupta nu s-a sfârșit ci abia (re)începe!

 

Pentru noi doar UTA contează”.

 

Din păcate într-un moment prielnic pentru UTA, ambițiile unora ar putea nărui din nou tot ceea ce s-a construit în ultimii ani. Cum de obicei într-un conflict dreptatea este la mijloc, Ghidul Arădean nu se implică de nicio parte până nu va avea acces la toate datele care au blocat această negociere.