Ministrul Turismului spune că litoralul românesc are nevoie de 20.000 de angajați străini

Data publicare: Marti, 14 Iunie, 2022 Total: 1102 accesari

Ministrul Turismului spune că litoralul românesc are nevoie de 20.000 de angajați străini

Una dintre problemele turismului din România o reprezintă angajații sau, mai bine zis, lipsa lor. Într-un interviu wall-street.ro, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a precizat că, pentru litoral, necesarul de forță de muncă importată este de circa 20.000 de oameni, în 2022.

 

Personalul este o realitate negativă în majoritatea industriilor. Numai în domeniul turismului, pentru 2022am avea nevoie de 50.000 de astfel de salariați, dintre care 20.000 doar pe litoral”, a declarat Cadariu.

 

În plus, acesta a precizat că necesarul de forță de muncă importată din afara Uniunii Europene, pentru anul în curs, este de aproximativ 300.000 de muncitori.

 

Cum vrea România să atragă muncitori străini:

 

În timp ce eșuează în a-și reține angajații români, țara noastră încearcă să găsească soluții pentru atragerea cât mai multor oameni din afara granițelor Uniunii Europene.

 

În acest sens, Ministrul Turismului a menționat că viza de lucru a fost prelungită de la 60 la 180 de zile, pentru ca angajatul cu pricina să nu se trezească cu viza expirată în timpul șederii sale în țară.

 

De asemenea, Cadariu a adăugat că birourile de Imigrări din România au suplimentat numărului de posturi pentru ca eliberarea vizelor să se facă cu o mai mare rapiditate.

 

Bineînțeles, trebuie să ținem cont și de instruirea noilor angajați de la Imigrări, care au nevoie de timp pentru a deprinde procedurile. Ceea ce ar putea însema o ușoară întârziere în stabilirea acelui flux rapid pe care ni-l dorim cu toții”, a explicat ministrul.

 

Totodată, Cadariu a adăugat că MAE încearcă să deschidă misiuni diplomatice în țările în care nu avem nici Consulat, nici Ambasadă, dar din care aducem forță de muncă anual.

 

Însă, în ciuda tuturor acestor eforturi enumerate mai sus, ministrul Turismului insistă că nivelul de salarizare din România trebuie modificat și că e nevoie ca angajații români să fie remunerați cu sume mai mari pentru a fi convinși să rămână.

 

sursa:wall-street.ro