Antreprenorul arădean Ion Sandu a ajuns la afaceri de 40 milioane de euro cu P.A.B. România

Data publicare: Marti, 14 Iunie, 2022 Total: 891 accesari

Antreprenorul arădean Ion Sandu a ajuns la afaceri de 40 milioane de euro cu P.A.B. România

Compania de construcţii P.A.B. România, controlată de antreprenorul Ion Sandu din Arad, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 195,5 mil. lei (39,7 mil. euro), în scădere cu 19,7% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

 

Compania a realizat anul trecut un profit net de 2,4 mil. lei (495.000 de euro), în scădere cu 64,3% faţă de anul precedent, când P.A.B. România a avut un câştig net de 6,8 mil. lei (1,4 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 431 de angajaţi.

 

Din portofoliul companiei P.A.B. fac parte, printre altele, peste 35 de magazine construite pentru retailerul de bricolaj De­de­man, dar şi mai multe magazine pen­tru germanii de la Lidl, în Ma­rea Bri­tanie (Porthmadog, Ash­ton U’Line, Todmorden şi Shrews­bury). Pe piaţa externă, compania a mai lucrat şi pentru Sel­gros, având, de altfel, pro­priile subsidiare în Ger­mania, Ma­rea Britanie şi Ser­bia.

 

Pe piaţa lo­cală, P.A.B. Ro­mania a realizat construcţia cen­trului co­mer­cial Shopping City Râm­nicu Vâl­cea, un proiect de 40 mil. euro al inves­titorului sud-african NEPI Rockcastle. Ară­de­nii au construit şi structura primei clădiri din proiectul The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI Rockcastle) şi de antreprenorul Ovidiu Şandor, şi cumpărat în 2018 de acţionarii Dedeman, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl.

 

În acest an, compania arădeană a câştigat un contract de 165,7 mil. lei (33,5 mil. euro), TVA inclus, pentru amenajarea unui traseu de transport public de călători în municipiul Arad. Contractul prevede realizarea următoarelor lucrări: construirea şi modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste râul Mureş, amenajarea a două staţii de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 staţii de transport public şi construirea a altor 6 staţii noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea a 20 de intersecţii semaforizate.

 

Dincolo de rolul de antre­prenor general, compania deţine şi o fabrică de structuri me­talice.Compania P.A.B. România a fost înfiinţată în anul 1993 la Arad. Administratorul unic al com­paniei este omul de afaceri Ion Sandu, fostul finanţator al clu­bului de fotbal UTA Arad.

 

Sursa:produsinardeal.ro