Trei români au murit într-un accident groaznic în Cehia. Alți doi sunt în stare critică. Aceștia se întorceau acasă de la muncă din Anglia

Data publicare: Miercuri, 08 Iunie, 2022 Total: 804 accesari

Trei români au murit într-un accident groaznic în Cehia. Alți doi sunt în stare critică. Aceștia se întorceau acasă de la muncă din Anglia

Doi români au murit pe loc, iar un al treilea în drum spre spital, în timp ce alți doi se află în stare critică, în urma unui accident produs luni după amiază, 6 iunie, pe autostrada D1 din Cehia, în direcția Brno, scrie Știri Diaspora.

 

Jan Rydl, purtător de cuvânt al Direcției de Drumuri și Autostrăzi din Cehia, a afimat că toate cele cinci victime erau din Comănești, se aflau într-o furgonetă cu numere de România și se întorceau acasă din Marea Britanie.

 

La un moment dat, un șofer care circula cu viteză foarte mare le-a acroșat remorca, iar ansamblul s-a dezechilibrat și s-a răsturnat.

 

Două elicoptere și mai multe echipaje de ambulanță au fost trimise la fața locului pentru a transporta victimele la spitalul din Brno.

 

Toate cele cinci victime erau din Comănești și se întorceau acasă din Marea Britanie, unde se aflau la muncă.

 

”Am inițiat acțiuni sub suspiciunea săvârșirii a două infracțiuni, și anume moartea din neglijență și vătămarea gravă a sănătății din cauza neglijenței”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției din Vysočina, Jana Kroutilová. Șoferul riscă până la opt ani de închisoare pentru accident.

 

Sursa:stirileprotv.ro

Foto:captură Twitter