Concursul Internațional de dans și muzică ,,Ghiocelul de Argint” – ediția 27, s-a încheiat cu succes

Data publicare: Luni, 06 Iunie, 2022 Total: 1016 accesari

Concursul Internațional de dans și muzică ,,Ghiocelul de Argint” – ediția 27, s-a încheiat cu succes

În perioada 2-4 iunie 2022,  Aradul a găzduit cea de-a 27-a ediție a Concursului Internațional de dans și muzică ,,Ghiocelul de Argint”, organizat de Palatul Copiilor Arad și Inspectoratul Școlar Județean Arad. Concursul este înregistrat în Calendarul Activităților Educative Naționale și Internaționale 2022, cu finanțare din partea Ministerului Educației. Cele două secțiuni - dans și interpretare muzicală - s-au desfășurat simultan, însă în locații diferite, atât la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici,” cât și la Teatrul de vară al Centrului Cultural  Județean Arad, comisiile de jurizare fiind, evident diferite.


Competiția a găzduit peste 600 de participanti din țară și de peste hotare dornici să retrăiască emoțiile și efervescența competiției, aprecierea publicului și întâlnirea cu concurenții sosiți din țări precum Bulgaria, Croația, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Ungaria și România, respectiv din următoarele localități: Sofia (Bulgaria), Anenii Noi (Republica Moldova), Zagreb (Croația), Jelšava (Slovacia), Subotica și Backa Topola/Novo Orahovo (Serbia), Pécs și Hódmezövásárhely (Ungaria), Oradea, Bălan, Sibiu, Călărași, București, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Tg. Mureș, Constanța, Onești, Bârlad, Oltenița, Slatina, Deva, Pitești, Lugoj, Carei, Pecica, Sântana, Timișoara, Vaslui, Buftea și Arad.


Adresăm sincere felicitări tuturor participanților, atât pentru munca depusă, prestațiile exceptionale puse în scenă, cât și pentru premiile obținute! De asemenea, adresăm mulțumiri părinților, partenerilor și sponsorilor implicați în buna desfăsurare a concursului, pentru încrederea acordată și pentru excelenta colaborare”, a declarat directorul Palatului Copiilor Arad, prof. Ioana Teodora Lung.

Coordonatori concurs:


secțiunea dans: prof. Ioana Lung - coordonator cerc dans sportiv și prof. Mirela Cosma - coordonator cerc dans modern


secțiunea canto: prof. Iunia Ciobăniță – coordonator cerc muzică vocal instrumentală – canto.