Tragedie la SAGA Festival. Doi tineri au murit și alți doi sunt la Terapie Intensivă, după ce au consumat droguri

Data publicare: Duminica, 05 Iunie, 2022 Total: 1581 accesari

Tragedie la SAGA Festival. Doi tineri au murit și alți doi sunt la Terapie Intensivă, după ce au consumat droguri

UPDATE:

 

Scene dramatice la Saga Festival București. Doi tineri au murit și alți doi sunt în stare gravă după ce au consumat droguri, anunță Realitatea.  Polițiștii au ridicat 30 de tineri care aveau asupra lor substanțe interzise.

 

În cele două zile de festival, doi tineri au decedat în urma consumului de droguri. Alți doi se află în prezent în stare critică, la Terapie Intensivă, internați la Spitalul de Urgență Floreasca.

 

În total, 5 tineri au intrat în stop cardio-respirator în timpul concertului de vineri seară. Toți au fost testați pozitiv la droguri.


Știrea inițială


Trei tinerii au intrat în stop cardio-respirator în timpul concertului de vineri seară, 3 iunie, de pe Arena Națională, și au fost transportați de urgență la spital. Unul dintre ei a murit în ambulanță, au confirmat, pentru Libertatea, surse medicale. Conform acelorași surse, tinerii au consumat mai multe substanțe ilegale. Li s-a făcut rău și au intrat în stop cardio-respirator.

 

„Au fost, într-adevăr, trei tineri pe care i-am preluat de la festival. Unul, din păcate, cu toate eforturile medicale depuse, a decedat în drum spre Spitalul Pantelimon”, a declarat un medic SABIF.

 

Ceilalți doi sunt acum internați la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Floreasca, intubați, a precizat pentru ziar Bogdan Oprița, medic-șef UPU-SMURD și purtătorul de cuvânt al unității medicale.

 

Organizatorii festivalului au transmis că au fost luate toate măsurile pentru a preveni astfel de incidente. „Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constantă pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Naționala Antidrog. SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen”, au transmis organizatorii într-un comunicat către ziarului Libertatea.

 

Sursa:libertatea.ro/stiripesurse.ro

Foto:Facebook