Hoți de calibru mare. În doar două nopți frumoase de mai doi tineri au furat din Miniș și Ususău bunuri de 90 mii de lei, dar în final au ajuns la răcoare

Data publicare: Vineri, 03 Iunie, 2022 Total: 516 accesari

Hoți de calibru mare. În doar două nopți frumoase de mai doi tineri au furat din Miniș și Ususău bunuri de 90 mii de lei, dar în final au ajuns la răcoare

Polițiștii Orașului Lipova au identificat la data de 02 iunie a.c., doi bărbați de 19 și 27 de ani, din comuna Sălacea, județul Bihor și din comuna Conop, județul Arad, care în nopțile de 25/26 mai și 27/28 mai a.c., ar fi sustras mai multe bunuri constând în materiale de construcții, cabluri, scule electrice și două cazane pentru țuică, din imobile situate în localitățile Miniș și Ususău cauzând un prejudiciu de aproximativ 90.000 de lei.

 
Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 60% și restituit persoanelor vătămate.

 

De asemenea, cei doi s-ar fi deplasat la cele două locații cu un autoturism aparținând bărbatului de 27 de ani, pe care acesta i-ar fi încredințat tânărului de 19 ani, care în urma verificărilor a reieșit că nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

 

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, conducerea unui vehicul fără a deține permis și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

 

La data de 02 iunie a.c., cei doi bărbați au fost prezentați magistraților Judecătoriei Lipova, care au emis pe numele lor, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.