Creștinii ortodocși sărbătoresc azi, 2 iunie, Înălţarea Domnului. Semnificații

Data publicare: Joi, 02 Iunie, 2022 Total: 760 accesari

Creștinii ortodocși sărbătoresc azi, 2 iunie, Înălţarea Domnului. Semnificații

Astăzi, 2 iunie, este trecută în calendar o sărbătoare cu cruce roșie, ce are o semnificație foarte importantă. Toți creștinii trebuie să știe faptul că azi se sărbătorește Înălțarea Domnului, fiind în fiecare an atunci când se împlinesc 40 de zile de la Învierea Domnului. Iată ce semnifică, de fapt, ziua de azi, dar și ce trebuie să faci pentru a fi ferit de rău.

 

În fiecare an, la fiecare 40 de zile de la Învierea Domnului, creştinii sărbătoresc Înălţarea Domnului, cunoscută, la ortodocşi şi ca Ispasul sau Paştele Cailor, ultima zi în care se pot înroşi ouă până la Paştele viitor, dar și cea în care se taie mieii.

 

Numeroși credincioși obișnuiesc să meargă la biserici, însă sunt puțini cei care știu cu adevărat semnificația acestei mari sărbători din calelndarul creștin-ortodox. Se spune că de la Paște și până azi, timp de patruzeci de zile, Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor săi şi prin multe semne doveditoare i-a încredinţat că el este Mântuitorul înviat.

 

La sfârşitul celor 40 de zile, Mântuitorul s-a arătat pentru ultima dată ucenicilor săi, le-a făgăduit trimiterea Duhului Sfânt şi, mergând în afara Ierusalimului, s-a înălţat la cer sub privirile lor, de aici și sărbătoarea de azi care poartă numele de "Înălțarea Domnului".

 

Ce se face azi, de Înălțarea Domnului

 

Această sărbătoare este celebrată de toți creștinii ortodocși, atât în Răsărit, cât şi în Apus la 40 de zile după Paşte, întotdeauna într-o zi de joi. În toate catedralele, bisericile și mănăstirile se ține slujbă închinată Domnului, iar după acest moment, forma de salut a oamenilor se schimbă.

 

Mai concret, azi oamenii se salută prin: "Hristos s-a Înălţat!" şi "Adevărat s-a Înălţat!". De asemenea, în toate bisericile și catedralele unde se vor ține slujbe, clopotele vor fi trase în sincron la ora 12.00, în semn de recunoştinţă faţă de cei care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

sursa:spynews.ro