Cioloş își caută un nou ”REPER” în politică. Și-a dat demisia din USR şi anunţă partidul ”REPER”

Data publicare: Miercuri, 01 Iunie, 2022 Total: 604 accesari

Cioloş își caută un nou ”REPER” în politică. Și-a dat demisia din USR şi anunţă partidul ”REPER”

Fostul preşedinte al USR Dacian Cioloş şi-a dat demisia, marţi, 31 mai, din partidul condus de "Team Barna" şi a anunţat noul său vehicul politic intitulat "REPER".

 

"Îmi este imposibil să găsesc o formulă prin care să exprim pe de-a-ntregul ceea ce simt în aceste momente. Cu siguranţă despărţirea de USR îmi lasă un gust amar şi o uriaşă cantitate de tristeţe. În acelaşi timp, nu vreau să renunţ la speranţa că există o soluţie politică prin care să oferim electoratului din România un mod de a face politică moderată care să reflecte o stare de spirit diferită faţă de ceea ce a primit în ultimele decenii. Sunt optimist de felul meu şi cred că mai presus de orice e important să păstrăm speranţa că putem depăşi obstacolele, iar vocaţia noastră principală este de a construi o lume mai bună. Iar acest lucru nu se face vorbind doar în mici cercuri închise de prieteni, ci stabilind punţi cu societatea civilă, muncitorii, antreprenorii şi cu celelalte forţe politice chiar dacă avem diferite viziuni despre viitor", a declarat Dacian Cioloş.

 

De acum fostul premier se alătură unui nou proiect politic iniţiat alături de colegii săi europarlamentari Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa şi Dragoş Tudorache.

 

"Este vorba de un nou partid care va face parte din familia europeană Renew Europe. M-aş bucura ca ideile şi propunerile noastre să vă atragă şi să ne reîntâlnim în acest nou proiect. Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu ultimele evoluţii politice cred că sunt necesare câteva precizări în legătură cu decizia mea de a părăsi USR şi de a participa la acest nou proiect. Am crezut multă vreme, în anii de după 1989, în înflorirea vieţii politice din România şi în revigorarea unor partide cu vocaţie şi dorinţa de a se transforma în stâlpi ai democraţiei româneşti. Numiţi-le instituţii sau găsiţi orice altă metaforă pentru ele. Din nefericire, unul după altul, partidele începutului de drum au capotat, s-au dizolvat în metehne politice reprobabile sau au supravieţuit într-o formă de o toxicitate insuportabilă. Au urmat ani în care am sperat că integrarea europeană va fi suficientă pentru a servi drept motor al unei noi politici interne care să transforme radical România. Nu a funcţionat şi din nou am revenit la o politică măcinată de conflicte şi corupţie", a continuat Dacian Cioloş.

 

Fostul lider USR susţine că pentru el şi mulţi dintre cei cu care a avut bucuria să lucreze în ultimii ani, aceste nereuşite au fost o motivaţie excepţională pentru a începe să construiască o soluţie politică bazată nu pe partide, instituţii sau sisteme, ci pe încrederea în oameni.

 

Sursa.epochtimes-romania.com