Filarmonica Arad are manager interimar

Data publicare: Sambata, 28 Mai, 2022 Total: 903 accesari

Filarmonica Arad are manager interimar

Consilierii municipali au votat în ultima ședință extraordinară a CLM numirea unui manager interimar la Filarmonica Arad. A fost o singură propunere, în persoana lui Sergiu Bacoș, care a fost votat în unanimitate cu 20 de voturi din tot atâtea posibile.

 

După cum am scris, rezultatul obținut de managerul Doru Orban în urma evaluării desfășurare în perioada 18.04.2022-16.05.2022, a fost 6,68. Acesta i-a fost comunicat lui Orban care în termenul legal, mai exact în 20.05.2022, a contestat procedura evaluării. În 24.05.2022, Comisia de soluționare a contestațiilor la procedura de evaluare a managementului de la Filarmonica Arad numită prin HCLM nr. 214/2022 respinge această contestație, considerând-o neîntemeiată.

 

„Potrivit legii, în maxim 24 de ore de la data soluționării contestației, rezulatul final obținut de managerul Filarmonicii Arad, respectiv 6,68, trebuie aprobat de autoritate, astfel că ordinea de zi a ședinței extraordinare de azi a fost suplimentată cu hotărârea de Consiliu Local prin care se ia act de respingerea contestației domnului Orban și se aprobă rezultatul final al evaluării. Totodată se constată încetarea de drept a contractului de management. Până la asigurarea prin concurs a managementului instituției, Consiliul Local va numi o conducere interimară, a explicat viceprimarul Ilie Cheșa.

 

Potrivit viceprimarului, Sergiu Bacoș, care a fost timp de un an președintele Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad, a fost susținut de colegii săi pentru a ocupa funcția de manager interimar, și a fost, totodată, singura opțiune prezentată consilierilor municipali. Sergiu Bacoș are 37 ani și este artist instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii Arad, la trombon.

 

”Vă mulțumesc!

 

În ultimele ore, am fost copleșit de mesajele de felicitări din partea voastră, a tuturor, și încerc, prin aceste rânduri, să vă mulțumesc.

Am fost investit cu o sarcină deloc ușoară, în aceste vremuri, anume de a asigura interimatul conducerii uneia dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din Arad: Filarmonica.

Mulțumesc Consiliului Local pentru încrederea acordată, și atât cât va depinde de mine, vă asigur că voi face tot ce-mi stă în putință pentru ca actul artistic muzical al Filarmonicii să-și reia statutul de perlă a culturii arădene.

Publicului arădean…doamnelor și domnilor, sper ca în scurt timp să ne revedem cu invitați speciali, soliști, dirijori șj partituri noi, si toate concertele noastre să vă umple inima de bucurie.”, a postat pe pagina sa de Facebook, noul manager interimar la Filarmonicii, Sergiu Bacoș.

 

Foto:Facebook