Consiliul Județean Arad va amenaja accesul spre Parcul de Sculptură Monumentală de la Căsoaia

Data publicare: Vineri, 27 Mai, 2022 Total: 789 accesari

Consiliul Județean Arad va amenaja accesul spre Parcul de Sculptură Monumentală de la Căsoaia

Consiliul Județean Arad a solicitat primăriei comunei Târnova un teren în suprafață de 1000 de metri pătrați, pentru a amenaja o nouă zonă de acces spre Parcul de Sculptură de la Căsoaia.

 

Consilierii județeni au aprobat solicitarea către Consiliul Local al Comunei Târnova de trecere din domeniul public al Comunei Târnova în domeniul public al județului Arad a terenului necesar, în vederea construirii unei căi facile de acces a turiștilor care doresc să viziteze complexul statuar în aer liber Căsoaia.

 

În momentul de față, accesul către acces obiectiv se realizează din lateral, fiind un acces oarecum impropriu, care nu încurajează turistul să se oprească și să viziteze acest parc, unic în România, din punct de vedere al patrimoniului cultural. Dorim să construim o poartă monumentală, care să se înscrie în linia sculpturilor pe care parcul le cuprinde, astfel încât ansamblul monumental, prin acest demers, să fie unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul nostru”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

 

Parcul monumental de la Căsoaia a trecut în patrimoniul județului Arad, fiind administrat de Centrul Cultural Județean.