Doru Orban nu va mai fi managerul Filarmonicii Arad. Rezultatul evaluării managementului va fi supus aprobării Consiliului Local

Data publicare: Miercuri, 25 Mai, 2022 Total: 837 accesari

Doru Orban nu va mai fi managerul Filarmonicii Arad. Rezultatul evaluării managementului va fi supus aprobării Consiliului Local

Primăria Municipiului Arad face public rezultatul final al evaluării pentru anul 2021 a managementului de la Filarmonica Arad, nota obținută de managerul Doru Orban, fiind de 6.68. Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură cu modificările și completările ulterioare: În cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este nesatisfăcător”.

 

Rezultatul obținut de managerul Doru Orban în urma evaluării desfășurare în perioada 18.04.2022-16.05.2022, a fost 6,68. Acesta  i-a fost comunicat domnului Orban care în termenul legal, mai exact în 20.05.2022, a contestat procedura evaluării. În 24.05.2022, Comisia de soluționare a contestațiilor  la  procedura de evaluare a managementului de la Filarmonica Arad numită prin HCLM nr. 214/2022 respinge această contestație, considerând-o neîntemeiată.

 

„Potrivit legii, în maxim 24 de ore de la data soluționării contestației, rezulatul final obținut de managerul Filarmonicii Arad, respectiv 6,68,  trebuie aprobat de autoritate, astfel că ordinea de zi a ședinței extraordinare de azi a fost suplimentată cu hotărârea de Consiliu Local prin care se ia act de respingerea contestației domnului Orban și se aprobă rezultatul final al evaluării. Totodată se constată  încetarea de drept a contractului de management. Până la asigurarea prin concurs a managementului instituției, Consiliul Local va numi o conducere interimară. ”, a explicat viceprimarul Ilie Cheșa.