Joe Biden, declarație îngrijorătoare - SUA vor interveni militar în cazul în care China va ataca Taiwanul

Data publicare: Luni, 23 Mai, 2022 Total: 1317 accesari

Joe Biden, declarație îngrijorătoare - SUA vor interveni militar în cazul în care China va ataca Taiwanul

Preşedintele american Joe Biden a avertizat, luni, că Statele Unite vor apăra militar Taiwanul dacă Beijingul ar invada insula autonomă, subliniind că ”acesta este angajamentul pe care l-au luat”, dar a precizat că ”ideea ca Taiwanul să fie luat cu forţa” este ”inadecvată”, relatează Le Figaro, potrivit Agerpres.

 

Preşedintele american s-a întâlnit luni cu premierul japonez Fumio Kishida pentru a discuta despre poziţia comună a Chinei şi a Rusiei şi pentru a stabili supravegherea activităţii navale chineze.

 

Acesta este angajamentul pe care l-am luat”, a spus Joe Biden, întrebat dacă Statele Unite vor interveni militar împotriva unei încercări chineze de a ocupa teritoriul Taiwanului cu forţa.

 

”Am fost de acord cu politica unică a Chinei, am semnat-o (...) dar ideea că (Taiwanul) poate fi luat cu forţa este pur şi simplu inadecvată”, a spus el.

 

Japonia şi Statele Unite ”vor monitoriza activităţile recente ale Marinei Chineze, precum şi mişcările legate de exerciţiile comune ale Chinei şi Rusiei”, a declarat premierul japonez Fumio Kishida după întâlnirea cu preşedintele american Joe Biden.

 

”Ne opunem ferm încercărilor de a schimba status quo-ul prin forţă în Marea Chinei de Est şi Marea Chinei de Sud”, a declarat Fumio Kishida într-o conferinţă de presă.

 

În plus, am convenit să tratăm împreună diverse probleme legate de China, inclusiv drepturile omului”, a adăugat el.

 

Sursa:stiripesurse.ro