Mediile din gimnaziu “mai degrabă nu” ar trebui să conteze pentru admiterea la liceu, afirmă Sorin Cîmpeanu

Data publicare: Luni, 23 Mai, 2022 Total: 881 accesari

Mediile din gimnaziu “mai degrabă nu” ar trebui să conteze pentru admiterea la liceu, afirmă Sorin Cîmpeanu

“Vom urmări cu interes, cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru admiterea în liceu”, a spus sâmbătă, 21 mai, la Digi 24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Potrivit acestuia, “în lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță”. El a spus că “mai degrabă nu” mai este cazul să conteze mediile din gimnaziu pentru admiterea la liceu.

 

Întrebat dacă va exista o propunere ca media din anii de școală să fie evaluată la evaluarea națională, el a răspuns: “Dar dacă se dovedește că aceste evaluări standardizate au succes, dacă se dovedește că într-adevăr putem fi eficienți în dorința noastră de relevanță a acestor note, atâtea cât vor rămâne, nu exclud posibilitatea de a fi luate în considerare.”

 

Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere la liceu (media de la Evaluarea Națională având o pondere de 80%).

 

Anul trecut mediile din clasele V-VIII obținute de elevii care au înregistrat medii sub 3 la Evaluarea Națională au fost, în peste 90% din cazurile analizate, mai mari cu cel puțin 4 puncte, uneori diferențele între cele două medii ajungând chiar și la 6 puncte.

 

Sursa:edupedu.ro