Filmul „Bohemian Rhapsody“, proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad

Data publicare: Joi, 19 Mai, 2022 Total: 576 accesari

Filmul „Bohemian Rhapsody“, proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad

Filmul „Bohemian Rhapsody“, care a fost creat ca un tribut adus celui care a fost Freddie Mercury și trupei legendare Queen, va fi proiectat vineri, 20 mai 2022, de la ora 19:00, la Cinematograful „Arta“ din Arad.

 

Astfel, organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, oferă spectatorilor încă o seară a filmelor „de Oscar“, pe lângă serile de Cinematecă, în curând urmând să fie programat un film documentar.

 

Filmul „Bohemian Rhapsody“ se concentrează pe povestea lui Farrokh Bulsara, un tânăr născut în Tanzania care s-a stabilit la Londra la o vârstă fragedă. Farrokh devine Freddie și își întâlnește partenerii de trupă cu care a scris istorie în muzica rock: Brian May, Roger Taylor și, mai târziu, John Deacon.

 

Pelicula urmărește ascensiunea trupei prin hiturile și concertele impresionante, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid” din 1985.

 

Filmul a fost realizat sub atenta supraveghere a lui Brian May și Roger Taylor, chitaristul și toboșarul trupei Queen. Multe scene au fost tăiate la montaj după ce Brian și Roger au spus că distorsionează realitatea. Ei au fost adevărații consultanți ai producției.

 

Producția filmului a început în septembrie 2017, regizor fiind Bryan Singer. După câteva luni acesta a fost concediat că lipsea foarte mult de pe platourile de filmare și pentru că avea numeroase dispute cu anumiți actori și cu echipa de producție. Filmările le-a terminat regizorul Dexter Fletcher. Pe generic apare ca regizor Bryan Singer, în timp ce Dexter este creditat ca producător executiv.

 

O componentă importantă a producției se concentreză pe latura personală a lui Freddie Mercury. Din acest punct de vedere, viața privată a lui Freddie nu a fost cosmetizată deloc.

 

Coloana sonoră este una de excepție, fiind compusă din multe hituri Queen.

 

Bugetul producției a fost de 50 de milioane de dolari.

 

Premii:

4 premii Oscar 2019

2 premii Globul de Aur 2019

7 nominalizări BAFTA 2019

 

Sinopsis

Bohemian Rhapsody (Marea Britanie, SUA 2018), r. Bryan Singer

Gen film: Biografic/Dramă/Romantic

Durata: 134 minute

Rating: N-12 (Acordul părinților pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani)

Distribuitor: Pro Video