Elena Udrea reușește să obțină o nouă amânare a instanței de la Sofia: "Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România din cauza condițiilor din închisori"

Data publicare: Miercuri, 18 Mai, 2022 Total: 1194 accesari

Elena Udrea reușește să obțină o nouă amânare a instanței de la Sofia: "Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România din cauza condițiilor din închisori"

Curtea de Apel de la Sofia a dispus o nouă amânare, pentru 8 iunie, la solicitarea Elenei Udrea, care încearcă să împiedice aducerea ei în România.

 

"Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România din cauză condițiilor din închisori", a spus Elena Udrea la ieșirea din sala de judecată, conform imaginilor difuzate de Digi 24.

 

Ea a susținut că este "arestată ilegal".

 

Avocații Elenei Udrea au invocat, de asemenea, recursul în casație cu care aceasta a atacat condamnarea în dosarul Gala Bute, la instanța supremă.

 

În 20 aprilie, Tribunalul din Blagoevgrad a decis că fostul ministru va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.

 

În 10 mai, Curtea de Apel de la Sofia a amânat o decizie definitivă în procesul de extrădare, tot la cererea Elenei Udrea, care a spus că unul dintre avocații ei a fost implicat într-un accident rutier și nu a mai putut ajunge la proces, iar la acesta s-ar fi aflat mai multe documente pe care ea ar fi urmat să le prezinte judecătorilor.

 

Elena Udrea a cerut instanței să fie plasată în arest la domiciliu în Bulgaria, prezentând documente care arată că și-a închiriat o locuință în această țară, pentru următorii 7 ani.

 

Potrivit legii, dacă instanța din Bulgaria admite definitiv ca Elena Udrea să fie adusă în România, Politia Română, în colaborare cu autoritățile bulgare, stabilește o dată pentru predarea acesteia și preluarea sub escortă de către autoritățile judiciare din România.

 

Dacă va fi adusă în România, Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor (Prahova). Ea a fost încarcerată acolo și în primăvara lui 2015, după ce a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”.

 

Sursa:hotnews.ro

Foto:Agerpres