Scandalul Eurovision 2022: TVR face public componența juriului României și notele acordate fiecărei țări

Data publicare: Luni, 16 Mai, 2022 Total: 705 accesari

Scandalul Eurovision 2022: TVR face public componența juriului României și notele acordate fiecărei țări

Televiziunea Română a făcut public, luni, 16 mai, componența juriului României și notele acordate fiecărei țări participante la finala Eurovision 2022 și reamintește că a cerut European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, să explice oficial motivele pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut calculat într-un mod netransparent".

 

Componența juriului României a fost următoarea, potrivit TVR:

 

 

Punctajul acordat de România țărilor din finala Eurovision 2022

 

TVR amintește că a solicitat organizatorilor ESC să furnizeze, oficial, "motivele pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent", spunând că, în funcție de răspunsul pe care îl va primi, își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.

 

Reamintim că organizatorii Eurovision 2022 au anunțat, pe scena de la Torino, că nu a putut fi stabilită conexiunea cu România.

 

În momentul în care Eda Marcus ar fi trebuit să apară pe ecrane, Mika, unul dintre prezentatori, a spus: „Următoarea țară era România. Cu toate acestea, nu am reușit să stabilim legătura și mergem încă o dată la supraveghetorul executiv al Eurovision Song Contest Martin Osterdhal. Martin, te rog, ai putea ține locul României și să ne dai cele 12 puncte”.

 

Astfel, de pe scenă s-a anunțat că România a acordat cele 12 puncte Ucrainei.

 

Juriile Eurovision 2022 din șase țări au fost eliminate din calculul notelor finale, organizatorul concursului - Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) - explicând într-un comunicat transmis sâmbătă noapte că după cea dea doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022 au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

 

Organizatorul Eurovision 2022 nu a precizat despre ce țări este vorba, iar publicația de profil ESCXTRA a scris că cele șase țări ale căror jurii au fost eliminate sunt: Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino.

 

Sursa:life.hotnews.ro

Foto:Facebook