Luni, 16 mai, încep reînscrierile la grădiniță

Data publicare: Luni, 16 Mai, 2022 Total: 770 accesari

 Luni, 16 mai, încep reînscrierile la grădiniță

Luni, 16 mai, încep reînscrierile la grădiniță în toată țara pentru copiii care frecventează grupa mijlocie sau mare, iar pe 30 mai începe a doua etapă pentru copiii care sunt înscriși la grupa mică.

 

Prima etapă de înscriere a nou-veniților, în general copii de grupa mică are loc în perioada 30 mai-15 iunie 2022. Dosarele se colectează până în data de 10 iunie 2022. Între 14 iunie-15 iunie se procesează solicitările. Până în data de 27 mai, unitățile de învățământ au obligația de a afișa numărul de locuri disponibile la avizier în loc vizibil și pe site, dacă este cazul.

 

A doua etapă pentru nou veniți are loc în perioada 16-24 iunie.

 

„Etapa de validare afișelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura la momentul comunicării de către unitatea de învățământ, pe zile și intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. Comunicarea va fi postată la sediul unităţii de învăţământ, la loc vizibil şi va fi postată pe site-ul acesteia (dacă există)”.

 

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primită de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

 

Sursa:edupedu.ro