Arădenii care suferă de alergie la polen sunt invitați la un consult de specialitate la Spitalul Județean. Unul din patru români suferă de reacții alergice cauzate de polen

Data publicare: Vineri, 13 Mai, 2022 Total: 919 accesari

Arădenii care suferă de alergie la polen sunt invitați la un consult de specialitate la Spitalul Județean. Unul din patru români suferă de reacții alergice cauzate de polen

Conform Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică unul din patru români suferă de rinită alergică, iar în această perioadă numeroși cetățeni se confruntă cu reacții alergice precum strănut, nas înfundat, secreții nazale apoase, înroșirea ochilor, lăcrimarea excesivă, cauzate de polen.

 

Medicii atrag atenția că în cazul în care ne confruntăm cu reacții alergice la polen, praf sau la diferite substanțe este indicat să ne prezentăm la un consult de specialitate deoarece o alergie netratată de la primele simptome se poate agrava.

 

Zilele acestea s-au prezentat, în cabinetul din Ambulatoriul SCJU Arad, atât persoane care au dezvoltat reacții alergice la polen cât și la alimente sau diferite substanțe. Este foarte important ca cetățenii care se confruntă cu simptome specifice alergiilor să se prezinte cât mai repede la un consult de specialitate deoarece boala alergică este o boală cronică - aceasta apare și se agravează an de an atunci când nu este recunoscută și tratată corect, având un impact negativ asupra calității vieții pacientului”, a explicat dr. Camelia Ciacli, medic primar alergologie și imunologie clinică, SCJU Arad.

 

Medicul alergolog, dr. Camelia Ciacli efectuează consultații în cabinetul de specialitate din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad în fiecare zi de marți, între orele: 08.30 – 11.00, respectiv de joi de la 8.30 – 10.00.