Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, dat în urmărire generală. El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită

Data publicare: Vineri, 13 Mai, 2022 Total: 943 accesari

Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, dat în urmărire generală. El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, potrivit minutei de ședință. Sentința a fost pronunțată vineri, 13 mai, de Curtea de Apel București. În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

 

Polițiștii au ieșit din reședința lui Sorin Oprescu de pe strada Herestrău din Capitală fără să facă declarații și fără să fie însoțiți de fostul primar. Nici la casa din Ciolapani nu există semne că Oprescu s-ar afla acolo, potrivit televiziunilor de știri.

 

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală, după ce nu a fost găsit acasă de polițiști. Potrivit unor surse Libertatea, acesta a plecat în Austria, cu partenera sa de viață, Adriana Nica, fost manager al Spitalului Universitar, și cu șoferul său, condamnat și el în același dosar.
 

Completul de la Curtea de Apel București a pronunțat condamnări cu închisoare ce totalizează peste 63 de ani pentru toți inculpații – foști directori din Primăria București și oameni de afaceri. Toți au fost acuzați de procurori de organizarea unui grup infracțional care atribuia contractele din bani publici contra șpagă.

 

În același dosar, fostul director din Primăria București, Popa Bogdan Cornel a fost condamnat definitiv la 11 ani și 6 luni de închisoare.

 

Fostul șofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat și el la 7 ani și 2 luni închisoare.

 

Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) a fost condamnat 6 ani și 10 luni închisoare.

 

Ruxandra Avasiloae (fost director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) a fost condamnată la 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare

 

Florin Şupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) a fost condamnat la 4 ani închisoare.

 

Albu Romeo – 6 ani de închisoare

 

Niță Ion – 7 ani şi 10 luni închisoare

 

Claudiu Bengalici (administrator al unei societăţi comerciale) – 6 ani şi 6 luni închisoare.


sursa:g4media.ro
foto:Facebook