4 zile de foc pentru pompierii militari arădeni. 129 de intervenții, dintre care 103 cazuri SMURD și 4 incendii de vegetație uscată

Data publicare: Vineri, 13 Mai, 2022 Total: 786 accesari

4 zile de foc pentru pompierii militari arădeni. 129 de intervenții, dintre care 103 cazuri SMURD și 4 incendii de vegetație uscată

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldis " al județului Arad, au desfășurat în primele 4 zile din acestă săptămână (09 – 12 mai), 129 de misiuni de intervenție în teren după cum urmează:

 

-103 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

 

-5 misiuni de stingere și intervenție la incendii dintre care 1 s-a manifestat la case/anexe și 4 la deșeuri vegetale/vegetație uscată

 

-o intervenție pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere.

 

-8 misiuni de verificare a secțiilor ATI (se verifică concentrația de oxigen din secții si modul de respectare a normelor generale PSI).

 

-Pentru cunoașterea permanentă a raioanelor de intervenție și a obiectivelor au fost executate 10 misiuni de  recunoaștere în teren și un exercițiu.

 

Exercițiul, organizat de ISU Arad, s-a desfășurat in seara zilei de marți, 10.05.2022, la o fabrică de utilaje agricole din orașul Chișineu Criș.

 

Scenariul exercițiului a presupus un incendiu produs la secția de vopsitorie cu pulbere a fabricii.

 

-o misiune de însoțire a unui transport umanitar.