Punct final al proiectului ”Aradul ieri, astăzi, mâine” organizat de ISJ Arad și Club Rotary Arad-Cetate

Data publicare: Vineri, 13 Mai, 2022 Total: 599 accesari

Punct final al proiectului ”Aradul ieri, astăzi, mâine” organizat de ISJ Arad și Club Rotary Arad-Cetate

Inspectoratul Școlar Județean Arad, în cadrul unui amplu protocol de colaborare cu Asociația Club Rotary Arad-Cetate, la inițiativa clubului, a coordonat și organizat activitățile proiectului județean de promovare a tradițiilor și valorilor locale „Aradul ieri, astăzi, mâine”, etapa pe zone geografice.

 

Au participat aproximativ 140 elevi organizați în echipaje de câte 3, din peste 20 de unități de învățământ, centre de concurs fiind Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Curtici, Liceul Teoretic Sebiș și Școala Gimnazială Andrei Șaguna.

 

Dovedind o pregătire de excepție din partea cadrelor didactice îndrumătoare, elevii au susținut prezentări în cadrul celor trei secțiuni ale proiectului, denumite sugestiv „Tezaur” (tradiții și obiceiuri), „Verde” (floră și faună) și „Sănătate”(tratamente medicale vechi, plante medicinale), subliniind specificul zonei din care provin.

 

Urmare a jurizării realizate într-un mod cât de poate de obiectiv de către comisii mixte constituite din reprezentanți ai partenerilor Clubului Rotary Arad- Cetate (I.S.J.Arad, C.C.D.„Alexandru Gavra” Arad, Centrul de Excelență Arad, Palatul Copiilor Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad), întâmpinând o reală provocare în departajarea echipajelor pentru realizarea clasificării și premierea elevilor, au fost acordate câte un premiu I, II, III și mențiuni per nivel de învățământ (primar, gimnazial) și per secțiune.

 

Premiile au constat în aproximativ 350 cărți, obținute, marea majoritate, prin donație, din partea Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad și a Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.