Se reiau lucrările la pasajul Micălaca. A fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor

Data publicare: Joi, 12 Mai, 2022 Total: 789 accesari

Se reiau lucrările la pasajul Micălaca. A fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Timișoara a informat Primăria Municipiului Arad cu privire la faptul că a fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor de execuție a pasajului denivelat peste calea ferată din Micălaca.  Început în umă cu mai bine de zece ani,  pasajul este realizat în proporţie de 36%.

 

Firma care a câştigat licitaţia are nevoie de diferite suprafeţe de teren pentru relocarea reţelelor de utilităţi, terenuri care se aflau în proprietatea unor persoane fizice. Primăria Arad a reuşit să exproprieze suprafeţele necesare, asigurând calea liberă pentru finalizarea pasajului.

 

“Am fost informați că în sfârșit a fost desemnat constructorul care să finalizeze proiectul pasajului din Micălaca, un proiect ce trenează nepermis de mult, de ani de zile, chiar dacă noi, Primăria, am făcut tot ceea ce a ținut de noi pentru a facilita accesul la respectivele terenuri. Așteptăm să ne întâlnim cu firma câștigătoare a licitației, pentru a preda terenul, rezultat în urma exproprierilor pe care le-am făcut demult. Sperăm să fie un constructor serios care să-și respecte angajamentele contractuale și să vedem odată finalizat acest pasaj care a generat atâtea discuții și atâtea neplăceri în pofida eforturilor noastre de a rezolva la timp tot ceea ce a ținut de noi.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

 

În comunicatul emis de CNAIR se precizează: ”La DRDP Timișoara a fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la obiectivul ”Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN 7 km 540+248) peste CF Arad – București” cu ofertantul desemnat câștigător, SPIC SRL.

 

După constituirea garanției de bună execuție, se va emite ordinul de începere al lucrărilor. Valoarea contractului este de 31.146.994,98 lei fără TVA.

 

Pasajul traversează linia de cale ferată magistrală 200 București – Arad – Curtici și este parte integrantă din centura de ocolire a municipiului Arad”.