Ziua Europei – Ziua Facultăţii de Ştiinţe Socio Umane şi Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Data publicare: Joi, 12 Mai, 2022 Total: 246 accesari

Ziua Europei – Ziua Facultăţii de Ştiinţe Socio Umane şi Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

În context festiv european, Facultatea de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și-a celebrat la rândul său, ziua festivă. Data de 9 mai, Ziua Europei, nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru a marca adeziunea universității la valorile care guvernează spațiul academic european, dar și la reperele sociale, ideologice și morale care au fundamentat construcția Uniunii Europene.

Cu această ocazie, echipele din cadrul facultății au organizat două workshop-uri menite să atingă atât subiecte care vizează cunoașterea și gândirea modernă europeană, cât și, pe de altă parte, sincronizarea cu piața forței de muncă și șansele de inserție profesională ale absolvenților, în cadrul unor organisme europene.

Workshop-ul „Plantele ca instrument de cunoaștere în gândirea modernă europeană” a fost suținut de doamna lector dr. Oana Matei și finanțat printr-un proiect câștigat la Centrul Municipal de Cultură Arad.

„Mulțumim, pe această cale, atât conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, cât și finanțatorului, pentru sprijinul acordat, îndreptând aprecierile noastre înspre speaker-ul invitat, doamna prodecan, lector dr. Oana Matei, dar și înspre echipa de implementare a proiectului, formată din: conf. univ. dr. Cristian Bențe, conf. univ. dr. Maria Sinaci, lector univ. dr. Laura Stiegelbauer și asist. univ. drd. Ștefan Iaroslav Daniel”, a declarat conf. univ. dr. Speranța Milancovici, decan al facultății și director de proiect.

Cel de al doilea workshop - „Te-ai săturat să aplici pentru un post bine plătit fără nici un rezultat?” - a avut invitați în format fizic, dar și online, dl Teofil Parasca, Senior Expert pentru aplicarea legii, asociat Comisiei Europene – Serviciul European de Acțiune Externă, vorbindu-le celor prezenți despre modalitățile de a urma un stagiu în cadrul instituțiilor europene.

Totodată, europarlamentarul Dragoș Pâslaru a intervenit online, cu un mesaj pentru participanți, urmat de mesaje video din partea europarlamentarului Dacian Cioloș și a dlui Jack Kelly, responsabil din partea Comisiei Europene – European Youth Year. Apoi dl. Claudiu Ilea, Ambasador EPSO al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a vorbit despre oportunițăti de carieră la nivelul instituțiilor europene și proceduri de selecție.

Ambele evenimente au beneficiat și de implicarea Ligii Studenților UVVG, a președintelui acesteia, dl. Arnold Marchiș, alături de entuziasta echipă de tineri implicați în viața academică a universităţii noastre.

De 28 de ani, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul UVVG reprezintă o structură academică dinamică și modernă, printre ale cărei scopuri primordiale se numără acoperirea, prin programe universitare de calitate, cererii existente pe piaţa forţei de muncă, în domeniul ştiinţelor sociale, umaniste şi al educaţiei fizice şi sportului. O facultate care validează, prin activitatea sa, crezul lui Vasile Goldiș, așezându-se la intersecția determinărilor istorice, cu actualitatea, printr-un învăţământ modern, european. Felicit cadrele didactice, studenţii şi absolvenţii acestei facultăţi şi le doresc mult succes în activitatea pe care o desfăşoară” - spune prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.