Un arădean s-a ales cu o pagubă de 500 de lei pentru că a deversat moloz într-un container de gunoi menajer în Micălaca

Data publicare: Miercuri, 11 Mai, 2022 Total: 634 accesari

Un arădean s-a ales cu o pagubă de 500 de lei pentru că a deversat moloz într-un container de gunoi menajer în Micălaca

În ziua de luni, 9 mai 2022, în Micălaca, zona străzii Zalău, un arădean a fost surprins deversând moloz în containerul de gunoi menajer din rampele de colectare organizate.

 

Acestuia i s-a aplicat amendã contravențională de 500 lei pentru încãlcarea prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad, aprobat prin HCLM Arad nr.297/2015.

 

În același timp, s-a solicitat contravenientului să reîncarce în portbagajul mașinii deșeurile abandonate, în vederea predării lor către depozitele conforme.

 

În conformitate cu Regulamentul invocat:

 

Art.33 (1) Deşeurile din construcţii provenite de la populaţie se colectează prin grija deţinătorului şi sunt transportate de către operator în baza unui contract de prestări servicii la instalaţiile de concasare/sortare/valorificare sau la depozitele conforme, dacă acestea nu pot fi valorificate.

 

(2) Colectarea deşeurilor din construcţii se realizează numai în containere standardizate acoperite, fiind interzisă abandonarea/deversarea acestor deşeuri în recipientele sau containerele în care se depun deşeurile municipal.

 

ART. 34 Eliminarea deşeurilor se face la depozitele conforme, în sectoarele stabilite pentru depozitarea deşeurilor din construcţii şi demolări, cu respectarea condiţiilor impuse de tehnologia de depozitare controlată.

 

Nerespectarea prevederilor HCLM 297/2015, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 30 lei -1.000 lei pentru persoane fizice și între 500 lei-2.500 lei pentru persoane juridice.