Ajutorul acordat persoanelor vulnerabile este o măsură corectă

Data publicare: Miercuri, 11 Mai, 2022 Total: 859 accesari

Ajutorul acordat persoanelor vulnerabile este o măsură corectă

Persoanele cu venituri mici beneficiază de voucherele pentru alimentele de bază începând cu 1 iunie. Odată la două luni, persoanele vulnerabile primesc vouchere în valoare de 250 lei, spune deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

 

„Ajutorul acordat persoanelor vulnerabile este o măsură corectă. Suntem în plină criză generată de războiul din Ucraina, prețurile au crescut atât la utilități cât și la alimente și avem foarte multe familii grav afectate. Avem posibilitatea să folosim fondurile europene și consider că este obligația noastră să alocăm resurse pentru a ajuta oamenii care au cea mai mare nevoie să depășească acest moment dificil”, a spus Sergiu Bîlcea.

 

Guvernul alocă în acest scop 3 miliarde de lei, din care jumătate sunt fonduri europene, pentru cei aproximativ 3 milioane de beneficiari. Vor fi 6 categorii de beneficiari: pensionarii cu venit net lunar sub 1500 de lei, persoanele cu dizabilităţi, cu venit net lunar sub 1.500 lei, familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere, cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familiile monoparentale cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familiile care au drept la ajutor social şi persoanele fără adăpost.