Ungaria a cucerit România! Imnul nou al românilor este ”Bujdosó ének” (Cântec de pribegie). ”Deșteaptă-te române” a devenit istorie

Data publicare: Marti, 10 Mai, 2022 Total: 981 accesari

Ungaria a cucerit România! Imnul nou al românilor este  ”Bujdosó ének” (Cântec de pribegie). ”Deșteaptă-te române”  a devenit istorie

Naționala de hochei a României a pierdut și ultimul meci de la Campionatul Mondial din Slovenia, 2-4 cu Ungaria, la finalul căruia a existat un moment contraversat.

 

Concret, după intonarea imnului câștigătoarei, aproape toți jucătorii din naționala României s-au strâns în fața tribunei în care se regăseau suporterii maghiari și au cântat, alături de hocheiștii echipei Ungariei, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc.

 

Potrivit anunțului făcut de Dan Tanasă, deputat, Tanczos Barna, ministrul Mediului din România, a fost în tribune la meciul cu Ungaria și a stat printre suporterii maghiari.

 

Dan Tanasă a publicat și o fotografie cu Tanczos Barna, care se presupune că e de la meci, și a catalogat gestul ministrului drept o ”insultă la adresa națiunii române”.

 

Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României, nu al Ungariei. Ministrul ăsta, care își încasează salariul de la statul român, a fost prezent ieri în galeria Ungariei la meciul de hochei dintre naționalele Ungariei și României ce a avut loc în Slovenia. Gestul lui Tanczos Barna reprezintă o insultă la adresa națiunii române”, a scris deputatul Dan Tanasă, pe Facebook.

 

Tanczos Barna a reacționat și a transmis că a fost prezent la meci pentru a-i susține pe hocheiștii români, iar în ceea ce privește sectorul în care s-a aflat, ministrul a spus că acolo au fost prezenți și suporteri români.

 

Da! Am fost la Campionatul Mondial de Hochei la Ljubljana ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A.

Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc personal, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică.

În legătură cu informațiile care au apărut în presă, conform cărora am vizionat meciul din tribuna maghiară, trebuie să vă spun că inclusiv suporterii români au stat în această parte a patinoarului. La un moment dat, la câțiva metri de mine stătea o familie, ai cărei membri erau îmbrăcați în tricoul echipei naționale.

Și, for the record, am purtat tricoul de campioană a României a echipei mele de suflet, Sport Club Miercurea Ciuc”, a transmis Tanczos Barna, prin intermediul paginii personale de Facebook.

 

Sursa:digisport.ro