Concursul ”Cu viața mea apăr viața” și-a desemnat câștigătorii

Data publicare: Marti, 10 Mai, 2022 Total: 877 accesari

Concursul ”Cu viața mea apăr viața” și-a desemnat câștigătorii

Mult entuziasm dar și emoţii la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat la Moneasa, in acest sfârșit de săptămână, de Inspectoratul Şcolar Județean Arad, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad.

 

În acest concurs au fost înscrise doisprezece echipaje de elevi, șase la categoria gimnaziul si șase la categoria liceu. Dintre cele doisprezece doar zece echipaje de elevi au participat la cele trei probe, una teoretică şi două practice.

 

Elevii au dovedit că au aptitudinile necesare pentru ca pe viitor să devină buni pompieri.

 

Echipele câştigătoare la cele două categorii de vârstă, liceu şi gimnaziu au primit diplome și cupe.

 

Câștigătorii:

Categoria gimnaziu:Locul I - Scoala Gimnazială “Andrei Saguna”, Locul II - Liceul Tehnologic “Stefan W. Hell” Sântana, Locul III - Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Pecica.

 

Categoria liceu: Locul I - Liceul Teoretic “Mihai Veliciu” Chișineu Criș, Locul II - Liceul Tehnologic  “Stefan W. Hell” Sântana,  Locul III -  Colegiul Particular  “Vasile Goldiș” Arad.

 

“Cu viaţa mea apăr viaţa” nu este pentru elevi doar o activitate extraşcolară, este și felul lor de a arăta că pot și că vor să fie salvatori.

 

Concursul, cu tematică de protecţie civilă, are următoarele obiective:

 

-dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar.

-cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea.