Sunt unii care o duc foarte bine în România. BRD a încheiat primul trimestru cu venituri de 810 milioane lei şi profit net de 263 milioane lei

Data publicare: Sambata, 07 Mai, 2022 Total: 756 accesari

Sunt unii care o duc foarte bine în România. BRD a încheiat primul trimestru cu venituri de 810 milioane lei şi profit net de 263 milioane lei

Grupul BRD a înregistrat în primul trimestru din 2022 venituri totale de 810 milioane lei, în creştere cu 7,5% fata de T1 2021, şi un profit net de 263 milioane lei, cu 18% peste nivelul din perioada similară a anului trecut, arată raportul financiar publicat joi, 5 mai.

 

Economia romaneasca a inregistrat o revenire solida in 2021. In primul trimestru din 2022, inflatia si razboiul din Ucraina si-au pus amprenta asupra perspectivelor, atat FMI, cat si Banca Mondiala reducand estimarile de crestere a PIB-ului Romaniei pentru 2022 la aproximativ 2%. Asteptarile pozitive sunt legate de Planul National de Redresare si Rezilienta. Intr-un context din nou provocator, BRD ramane pe deplin angajata in indeplinirea rolului sau esential de a finanta economia intr-un mod responsabil. In primul trimestru al anului 2022, creditarea a fost intensa pe toate segmentele. Finantarea companiilor a inregistrat un avans solid, de doua cifre, in dinamica anuala, atat pentru IMM-uri (+30%), cat si pentru marile companii (+13%). BRD a continuat sa sustina in mod activ Programul IMM Invest, ajungand la 2,5 miliarde de lei credite aprobate. Creditele nou acordate persoanelor fizice au atins un record al primului trimestru in 2022, creditele pentru locuinte inregistrand cea mai buna productie trimestriala din istorie, un remarcabil +139% fata de acelasi trimestru al anului trecut. Bazandu-se pe o activitate dinamica de creditare si de tranzactionare, Grupul BRD a obtinut in primele trei luni ale anului o performanta financiara solida”, a declarat Francois Bloch, CEO-ul BRD Groupe Societe Generale.

 

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 9,8% an/an, la 556 milioane lei, ca urmare a majorării volumelor de credite, in timp ce efectul pozitiv al cresterii ratelor de dobanda incepe sa se reflecte progresiv asupra veniturilor.  Veniturile nete din comisioane au crescut cu 3,4% fata de anul precedent.

 

Sursa:produsinardeal.ro