Peste 4 milioane de euro din fonduri europene pentru Aeroportul Arad

Data publicare: Miercuri, 04 Mai, 2022 Total: 640 accesari

Peste 4 milioane de euro din fonduri europene pentru Aeroportul Arad

Aeroportul Arad SA a semnat în data de 03 mai 2022 contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul ,,Conformare Aeroport Arad la cerintele operationale de infrastructura, siguranta si securitate aeroportuare”, activitati non-economice in vederea asigurarii aeroportului cu dotari de siguranta si securitate, care nu implica realizarea de constructii”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2022-2023.

 

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea nivelului de securitate și siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Arad, astfel încât să răspundă Obiectivului Specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor aferent Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa 2.

 

Valoarea totală a proiectului este de 20.746.565,19 lei, din care cheltuieli eligibile 17.446.288,18 lei, contribuția Consiliului Județean Arad fiind în sumă de 431.976,83 lei.

 

În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii august 2022, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente.

 

Conducerea SC Aeroportul Arad SA este preocupată de menținerea și îmbunătățirea nivelului de siguranță și de securitate a pasagerilor și bagajelor acestora, a mediului de muncă pentru angajaţi şi terţi utilizatori, urmărind respectarea cerințelor în domeniul siguranței și în domeniul securității. Ea este responsabilă pentru desfășurarea în condiții de siguranță și securitate a activităților cuprinse în obiectul său de activitate, siguranța și securitatea operațiunilor fiind prioritară în fața oricăror cerințe de ordin comercial, operațional, de mediu sau de sindicat.

 

Proiectul ,,Conformare Aeroport Arad la cerinţele operaţionale de infrastructură, siguranţă şi securitate aeroportuare”, activităţi non-economice în vederea asigurării aeroportului cu dotari de siguranţă şi securitate, care nu implică realizarea de construcţii” are o relevanță deosebită pentru menținerea serviciilor aeroportului la un nivel ridicat, contribuind astfel la dezvoltarea socio-economică a regiunii.

 

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020;