Un alt manager de la Gazprom a murit în condiții suspecte. Bărbatul a căzut de pe o stâncă. Este al cincilea oligarh de la Gazprom care moare în acest an

Data publicare: Miercuri, 04 Mai, 2022 Total: 1139 accesari

Un alt manager de la Gazprom a murit în condiții suspecte. Bărbatul a căzut de pe o stâncă. Este al cincilea oligarh de la Gazprom care moare în acest an

Andrei Krukovski, directorul general al Krasnaia Poliana, staţiunea de schi a gigantului Gazprom, a murit după ce a căzut de pe o stâncă.

 

Bărbatul de 37 de ani a fost transportat la spital, însă a decedat duminică, 1 mai, din cauza rănilor, informează newsbeezer.com, care citează agenția TASS.

 

Moartea rusului a fost confirmată de serviciul de presă al stațiunii preferate a lui Vladimir Putin, pe care Krukowski o conduce din 2019.

 

Circumstanțele accidentului care a dus la decesul lui Krukowski sunt investigate de anchetatori.

 

De la începutul acestui an, alți 4 oameni din conducerea Gazprom au murit în condiții misterioase.

 

Un director executiv de la Gazprom a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninski, lângă Leningrad, pe 30 ianuarie 2022, potrivit agenției RIA Novosti, controlată de Kremlin.

 

La doar o lună după aceea, un alt director executiv de a decedat în același sat. Alexander Tiulakov a fost găsit mort în garajul său pe 25 februarie, potrivit Novaya Gazeta, un ziar independent rus. Potrivit sursei citate, bărbatul s-a sinucis.

 

În aprilie, rămășițele lui Vladislav Avaiev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, ale soției și fiicei acestuia au fost găsite într-un apartament din Moscova. Toți au fost găsiți împușcați, iar poliția rusă a presupus că Awayev a tras în soția și fiica sa și apoi s-a sinucis.

 

Tot în aprilie, Serghei Protosenia, fostul director al producătorului de gaze Novatek, companie care este deținută parțial de Gazprom, a fost găsit mort la nord de Barcelona. Cadavrele soției și fiicei sale au fost găsite în apropiere.

 

De asemenea, câțiva oligarhi ruși au murit în ultimele luni, în condiții neclare.

 

Sursa:stirileprotv.ro
foto:RIA Novosti/ Nina Zotina