Poliţele RCA încheiate la City Insurance expiră curând. Şoferii trebuie să-şi facă o altă asigurare

Data publicare: Miercuri, 04 Mai, 2022 Total: 575 accesari

Poliţele RCA încheiate la City Insurance expiră curând. Şoferii trebuie să-şi facă o altă asigurare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) atrage atenţia asupra faptului că poliţele RCA emise de societatea City Insurance încetează de drept pe 11 mai 2022, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depăşeşte data menţionată.

 

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de deschidere a procedurii de faliment formulată de A.S.F. pe numele societăţii SAR City Insurance S.A. pe data de 9 februarie 2022, iar conform Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, articolul 262 „în termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept; în aceleaşi condiţii, se vor denunţa şi contractele de reasigurare.“   

 

Având în vedere cele precizate, posesorii de poliţe de asigurare RCA emise de City Insurance trebuie să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurător, până pe data de 11 mai 2022. În caz contrar, aceştia sunt pasibili de sancţiuni în concordanţă cu legile în vigoare. Amenda pentru absenţa unei asigurări RCA este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei. În baza Codului Rutier, Poliţia poate decide, ca măsuri suplimentare, reţinerea certificatului de înmatriculare al maşini sau reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare. 

Sursa:adevarul.ro