Pompierii arădeni au sărbătorit ziua de 1 Mai prin muncă. 88 de misiuni în doar 3 zile

Data publicare: Luni, 02 Mai, 2022 Total: 807 accesari

Pompierii arădeni au sărbătorit ziua de 1 Mai prin muncă. 88 de misiuni în doar 3 zile

În acest sfârșit de săptămână în care s-a sărbătorit 1 Mai - Ziua Internațională a Muncii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad a monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru optimizarea acțiunilor  de răspuns în sprijinul comunităților.

 

Zilnic, peste 130 de pompieri militari arădeni cu mijloacele tehnice din dotare s-au aflat la datorie, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

 

Misiunile au fost reprezentate cu precădere de cazurile de natură medical, respectiv 81 solicitări SMURD, iar salvatorii arădeni au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hornul unei case din Municipiul Arad.

 

De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor situații de urgență, echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Arad au efectuat în mod organizat, 6 verificări și activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Arad.