Hackerii au atacat site-urile Guvernului României, MApN, Poliției de Frontieră și CFR Călători

Data publicare: Vineri, 29 Aprilie, 2022 Total: 1036 accesari

Hackerii au atacat site-urile Guvernului României, MApN, Poliției de Frontieră și CFR Călători

Vineri dimineață, 29 aprilie, mai multe site-uri guvernamentale din România au fost atacate de hackerii ruși. Mai multe siteuri guvernamentale au fost afectate, însă se așteaptă o poziție oficială care să precizeze dacă au existat daune bazelor de date.

 

Între timp, Guvernul și ministerele implicate au comentat în timp real situația, confirmând atacul.

 

„Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, au transmis reprezentanții Guvernului.

 

„Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

 Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”, au transmis și reprezentanții MAPN.

 

Nu este pentru prima dată când hackerii lovesc țara noastră. În ultimele luni, hackerii au încercat să lovească și în rândul populației civile, prin diverse atacuri de tip ransomware.

 

Sursa:alephnews.ro