Doliu în lumea fotbalului românesc. A murit Adrian Manea, fotbalist legendar al clubului Poli Timișoara, chiar în ziua de Paști

Data publicare: Luni, 25 Aprilie, 2022 Total: 1393 accesari

Doliu în lumea fotbalului românesc. A murit Adrian Manea, fotbalist legendar al clubului Poli Timișoara, chiar în ziua de Paști

Fostul mijlocaş al echipei „de aur” de la finele anilor 70, Adrian Manea a plecat la Ceruri chiar de Paşti, la vârsta de 68 de ani.
 

Adrian Manea a făcut parte din echipa lui Poli Timișoara care a cucerit Cupa României în sezonul 1979/1980, după o finală cu Steaua, scor 2-1, și a fost pe teren la dubla cu Celtic, din Cupa Cupelor, reușind să marcheze golul bănățenilor de pe Celtic Park, în eșecul 1-2. La retur, Poli s-a impus cu 1-0 și a mers mai departe.

 

Caracterizat drept un mijlocaș elegant, cu o tehnică mult peste medie, Manea și-a început cariera la Unirea Tomnatic, în liga secundă. A făcut apoi pasul spre Poli Timișoara. A evoluat și la marea rivală UTA, fiind la fel de respectat de ambele tabere.

 

Pentru el, fotbalul a reprezentat totul, după cum povestea într-un interviu acordat revistei „Profesioniștii”: „Nu cred că a existat ceva mai profund și mai adevărat decât fotbalul, iar jumătățile de măsură nu și-au făcut niciodată loc prin preajma mea, indiferent unde am jucat. Mai întâi de toate a fost vorba despre dăruire. Sunt mulțumit pentru tot ce am făcut în acest sport, mai ales că permanent m-am bucurat de un sprijin real din partea familiei. Or, în orice domeniu de activitate, dacă nu ai colaboratori serioși, șansele de reușită sunt minime”.

 

Sursa:gsp.ro

Foto:Facebook/Politehnica Timișoara