Olimpiadele naţionale vocaţional-artistice 2022 sunt organizate în luna aprilie, la Timișoara

Data publicare: Joi, 21 Aprilie, 2022 Total: 627 accesari

Olimpiadele naţionale vocaţional-artistice 2022 sunt organizate în luna aprilie, la Timișoara

Ministerul Educaţiei organizează anul acesta Olimpiadele Naţionale de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei în Timişoara, în perioada 26-29 aprilie, alături de Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), potrivit Agerpres.

 

Universitatea de Vest din Timişoara, prin facultăţile sale cu profil artistic, Facultatea de Muzică şi Teatru şi Facultatea de Arte şi Design, sprijină desfăşurarea Olimpiadelor vocaţional – artistice naţionale, ce au loc în această lună.

 

La examene și în comisiile de evaluare vor participa cadre universitare din UVT. De asemenea, elevii de liceu din toată ţara vor fi ghidaţi în vizite de documentare de către voluntarii Facultăţii de Arte şi Design.

 

Preşedinţii olimpiadelor de muzică şi teatru sunt cadre didactice ale Facultăţii de Muzică şi Teatru. În cadrul comisiei de Arta Actorului se află prof. univ. dr. Violeta Zonte, decan al Facultății de Muzică şi Teatru, iar în cadrul comisiei de Muzică – Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice se află conf. univ dr. Cristina Mălăncioiu.

 

La solicitarea Ministerului Educaţiei, Facultatea de Muzică şi Teatru a nominalizat componenţi în comisia de Canto, Vioară şi Pian, oferind şi spaţii ale facultăţii în vederea desfăşurării acestei olimpiade.

 

Ne bucurăm să îi întâmpinăm pe elevii veniţi în Timişoara din toate judeţele ţării, la aceste olimpiade şcolare, competiţii ce reprezintă o etapă esenţială pentru formarea lor, ca viitori studenţi în artele lirice şi vizuale. Le doresc mult succes tuturor participanţilor înscrişi în competiţiile olimpiadelor vocaţional-artistice!”, a transmis Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

 
sursa:edupedu.ro
foto:Facebook