A murit celebrul fotbalist Freddy Rincon. ”El Coloso” a făcut parte din Generația de Aur a Columbiei

Data publicare: Vineri, 15 Aprilie, 2022 Total: 1173 accesari

A murit celebrul fotbalist Freddy Rincon. ”El Coloso” a făcut parte din Generația de Aur a Columbiei

Fostul internațional columbian Freddy Rincon, care a evoluat împotriva României la Cupele Mondiale din 1994 şi 1998, a murit miercuri, 13 aprilie, la Cali (sud-vestul Columbiei), la două zile după ce a fost victima unui accident rutier, au anunţat medicii săi.

 

Rincon (55 ani) fusese spitalizat luni, în stare critică, după o coliziune violentă între un autobuz şi camioneta la bordul căreia călătorea. Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat, în momentul internării fostului fotbalist, că Rincon a suferit un "traumatism cranio-encefalic grav".

 

Accidentul s-a produs în jurul orei 4:00 dimineaţa, când un autobuz al reţelei de transport în comun din Cali şi "o camionetă care transporta patru pasageri au intrat în coliziune", potrivit autorităţilor columbiene.

 

Supranumit "El Coloso" (Colosul), Freddy Rincon a fost unul componenţii Generaţiei de Aur a naţionalei Columbiei, alături de care a participat la la trei Cupe Mondiale consecutive (1990, 1994, 1998).

 

Freddy Rincon a fost titular în naționala Columbiei în ambele partide pe care naționala sa le-a pierdut împotriva României, la Cupa Mondială din 1994, scor 1-3, dar și la cea de la Cupa Mondială din 1998, scor 0-1. A marcat un gol contra Germaniei, în remiza, scor 1-1, de la Cupa Mondială din 1990. În 1995, Real Madrid a plătit celor de la Napoli 3 milioane de euro în schimbul său.

 

Rincon a adunat 84 de meciuri și 17 goluri pentru sud-americani, fiind considerat unul dintre cei mai valoroși mijlocași din istoria acestei țări.

 

La nivel de club, el a jucat pentru echipele Real Madrid, SSC Napoli, Palmeiras, Corinthians şi America de Cali, infomrează Agerpres.

 

Sursa:digisport.ro