Oportunități de afaceri în județul Arad prezentate într-o conferință la Budapesta

Data publicare: Miercuri, 13 Aprilie, 2022 Total: 788 accesari

Oportunități de afaceri în județul Arad prezentate într-o conferință la Budapesta

În perioada 12-13 aprilie 2022, Camera de Comerț, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad și cu investitori importanți în Arad au organizat, la Budapesta, o conferință de prezentare a oportunităților de afaceri din județul nostru. Sunt peste 50 de participanți din Ungaria, Olanda, România, Serbia, Slovacia, reprezentanți ai unor mari companii din Coreea, Japonia, China, Germania, Italia, Marea Britanie. Participă și Ambasada României, prin Excelența Sa, domnul Gabriel Şopandă, ambasadorul țării noastre la Budapesta, și prin atașatul economic al României la Budapesta. Consiliul Județean Arad a fost reprezentat și de directorul executiv al Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică, dr. Andrei Ando. El este și președintele Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Curtici-Arad.

 

Consiliul Județean a prezentat Zona Liberă Curtici-Arad și Aeroportul Internațional Arad. Au fost stabilite contacte și inițiate discuții care se vor continua în data de 13 mai, la Arad, la o vizită pe teren a potențialilor investitori. Un accent important a fost pus și pe capacitatea logistică a Aradului, terminalele intermodale pe calea ferată și transportul rutier. Aradul este unul dintre huburile europene puternice în domeniul logisticii și continuă să se dezvolte pe acest segment, datorită și poziției sale privilegiate din vestul României.

 

Promovăm Aradul la Budapesta! Nu putem aștepta investitorii în birou, cu mâinile în buzunar, în timp ce toți în jurul nostru se întrec să le atragă atenția și să îi invite în județele lor. Suntem într-o competiție europeană pentru oamenii de afaceri care creează locuri de muncă, iar interesul nostru este să găsim investitori care oferă salarii mai mari și aduc tehnologii noi în Arad!  Astăzi, avem în județ investiții de 4 miliarde de euro din fonduri publice, bani europeni și guvernamentali, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, a infrastructurii feroviare și a sistemului de sănătate publică. Asta înseamnă oportunități deosebite și pentru mediul privat de afaceri. Mesajul de la Budapesta al Consiliului Județean Arad, pentru investitorii europeni, a fost că suntem gata să îi ajutăm să profite cât mai mult de potențialul arădean, fiindcă investițiile bune pentru ei sunt și investiții bune pentru comunitate!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.