Politician „sub acoperire”, în control la spitalul din Deva. Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, s-a dat drept pacient, la UPU. A fost ținut pe hol 45 de minute

Data publicare: Marti, 12 Aprilie, 2022 Total: 1001 accesari

Politician „sub acoperire”, în control la spitalul din Deva. Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, s-a dat drept pacient, la UPU. A fost ținut pe hol 45 de minute

În urma numeroaselor reclamații privind modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la spitalul din Deva, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a plecat într-o vizită „sub acoperire”. S-a „deghizat” în pacient și a testat pe pielea lui „tratamentul” personalului medical. După ce a fost ținut 45 de minute pe holuri, politicianul și-a dezvăluit identitatea și a promis medicilor că va lua măsuri.

 

„În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30”, povestește Laurențiu Nistor, într-o postare pe Facebook.

 

Un apropiat a filmat întreaga scenă. În haine murdare și cu o glugă pe cap, „pacientul” Nistor primește același tratament: 45 de minute de așteptare pe holuri, deși le-a spus medicilor că se simte foarte rău și nu poate merge să-și facă singur fișa de internare. Nimeni nu l-a luat în seamă. „De mult stați aici?”, îl întreabă politicianul pe un bătrân aflat în scaun cu rotile. „Da, de la 20.00”, îi răspunde acesta. „Doamna doctor, pe tatăl meu când îl primiți?” se aude o femeie. Doctorița se întoarce, agitată: „De ce mă tot agresați, că doar știți bine că-l primesc, dar atunci când se eliberează cabinetul de ortopedie”. „Eu sunt de la 8 aici”, îndrăznește și bătrânul. „Știu că sunteți de la 8, dar nu pot să vă bag peste alt pacient”, se răstește medicul.

 

Sătul de așteptare, după ce a văzut destul, Laurențiu Nistor își dă gluga jos, își dezvăluie identitatea și ia la întrebări personalul de la UPU. „Aveți super salarii, dar modul în care vă comportați cu oamenii nu este corect. Pentru asta, voi lua cele mai drastice măsuri. Am stat 45 de minute, mi-am luat un scaun să văd dacă mă întreabă cineva dacă mor sau nu”, i-a mustrat el pe medici, într-o mică sală de ședințe.

 

Sursa:click.ro

Foto:Facebook/captură video