Director administrativ de școală, o funcție ce va fi propusă într-o nouă lege a Educației din învățământul preuniversitar. Acesta va ține legătura dintre comunitate, școală și primării

Data publicare: Marti, 12 Aprilie, 2022 Total: 1155 accesari

Director administrativ de școală, o funcție ce va fi propusă într-o nouă lege a Educației din învățământul preuniversitar. Acesta va ține legătura dintre comunitate, școală și primării

O funcție de director administrativ în unitățile de învățământ ar urma să fie propusă într-o nouă lege a Educației în învățământul preuniversitar, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, în cadrul dezbaterii Director de viitor, organizată de Edupedu.ro, în parteneriat cu AVE – Asociația pentru Valori în Educație.

 

Un director administrativ ar trebui să fie legătura dintre autoritatea locală, școală și comunitate, potrivit oficialului.

 

Propun instituirea funcției de director administrativ în nouă lege a Educației, care să fie o punte între școală și autoritatea locală. Trebuie să sprijine bunul mers al personalului didactic și nedidactic, să fie legătura cu comunitatea locală”. El ar trebui să “aibă competențe în științe economice și ale administrației economice, iar prin programe ca PNRR și CRED vom putea finanța dezvoltarea lor”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu. Directorul administrativ nu va avea normă didactică.

 

“Liderul trebuie să rămână însă directorul de școală, directorul și directorul adjunct să fie manageri educaționali”, a subliniat ministrul.  

 

Sorin Cîmpeanu a explicat motivul pentru care propune înființarea funcției de director administrativ în unitățile de învățământ: “Un director poate fi excepțional, dar în același timp nu poate gestiona sau citi un buget. Sau dacă va fi căutat să rezolve o problemă administrativă, directorul poate să predea la ore. Directorii trebuie să fie lăsați să se ocupe de ceea ce trebuie să se ocupe”, a spus ministrul Cîmpeanu.

 

Sursa:edupedu.ro