Extremistul rus Vladimir Jirinovski a murit la vârsta de 77 de ani. Fost vicepreședinte al Dumei de Stat, el a promis că votca va fi gratuită dacă este ales președinte

Data publicare: Vineri, 08 Aprilie, 2022 Total: 1263 accesari

Extremistul rus Vladimir Jirinovski a murit la vârsta de 77 de ani. Fost vicepreședinte al Dumei de Stat, el a promis că votca va fi gratuită dacă este ales președinte

Anunțul a fost făcut miercuri, 6 aprilie, de Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus:

 

Tocmai s-a aflat că Vladimir Volfovici Jirinovski a murit după o boală gravă și prelungită. Să-i onorăm memoria”, a spus el la o ședință a legislativului de la Moscova.

 

Izvestia notează că Jirinovski a fost internat pe 2 februarie la Spitalul Clinic Central din Moscova, fiind diagnosticat cu COVID-19 și leziuni pulmonare extinse.

 

Politicianul rus este liderul și fondatorul Partidului Liberal Democrat al Rusiei care, în pofida numelui, este cunoscut pentru pozițiile sale ultranaționaliste. Jirinovski a fost vicepreședinte al Dumei de Stat între 2001 și 2011.

 

Cunoscut ca un populist care a promis că vodca va fi gratuită dacă este ales președinte, Jirinovski s-a remarcat prin declarațiile extrem de agresive împotriva statelor vecine ale Rusiei și nu numai, atât în perioada în care a ocupat funcția de vicepreședinte al Dumei, cât și în anii care au urmat.

 

El și-a exprimat dorința ca fostele state sovietice din „vecinătatea imediată a Rusiei” și nu numai să fie ocupate, visând la o zi „în care soldații ruși își pot înmuia bocancii în apele Oceanului Indian”. Jirinovski este cunoscut și pentru îndemnurile la folosirea armelor nucleare împotriva adversarilor Rusiei.

 

Acesta și-a pierdut din influență odată cu consolidarea Partidului Rusia Unită a președintelui Vladimir Putin în ultimul deceniu, însă a continuat să rămână o figură importantă a politicii din Rusia.

 

Sursa:hotnews.ro

Foto:Facebook