Iustin Cionca: „Propunem Aradul şi Săvârşinul destinaţii turistice ale anului 2022 în România”

Data publicare: Joi, 07 Aprilie, 2022 Total: 749 accesari

Iustin Cionca: „Propunem Aradul şi Săvârşinul destinaţii turistice ale anului 2022 în România”

Consiliul Judeţean Arad a nominalizat, astăzi, două destinaţii turistice din judeţ pentru competiţia „Destinaţia anului”. „Am nominalizat municipiul Arad, în categoria City Break, şi Săvârşinul, în categoria Localitate Turistică. Această competiţie este organizată de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, în parteneriat cu Prima TV”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Nominalizarea municipiului Arad în categoria City Break, a turismului de sfârşit de săptămână, a fost propunerea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad. Argumentele care pledează pentru municipiul Arad sunt: poveştile oraşului, bogăţia arhitecturală repusă în valoare prin renovarea palatelor istorice, oferta culturală diversificată, programele organizate de Parcul Naţional Lunca Mureşului, comunitatea de tineri artişti creativi grupaţi în jurul Muzeului de Artă, experienţele gastronomice. „Aradul este ofertant din punct de vedere turistic. Consiliul Judeţean este gata să re-expună, în următoarele săptămâni, şi un tablou monumental care reconfigurează muzeul arădean şi care, în sine, va fi o atracţie deosebită. Pentru cineva interesat de cultură, istorie, natură, Aradul este o destinaţie frumoasă. Şi aş adăuga la asta şi oferta culinară locală, fie vorbim despre restaurantele exclusiviste, fie vorbim despre vinurile specifice podgoriei arădene Miniş-Măderat”, a declarat Iustin Cionca.

 

Săvârşinul este propunerea Consiliului Judeţean pentru competiţia Localitate Turistică. De anul trecut, castelul regal primeşte turişti şi a devenit unul dintre principalele repere turistice la nivel naţional. Între pereţii săi s-a scris o parte din istoria României moderne, destinul Casei Regale se împleteşte cu castelul acesta cochet.  Începând cu duminică, 1 mai 2022, Parcul și Satul Regal vor putea fi vizitate în fiecare săptămână în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între ora 9.00 și ora 18.00. Vor putea fi vizitate Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Magazinul de Suveniruri și Casa Ceaiului, unde vizitatorii vor putea servi cafea, ceai, sucuri de fructe și patiserie locală. Tot la Săvârşin funcţionează şi Muzeul Eugen Popa, unic în România prin colecţia de tablouri şi obiecte aduse de artistul plastic din călătoriile sale în China. Muzeul a fost renovat de Consiliul Judeţean Arad.

 

Informaţii suplimentare despre aceste obiective se pot obţine de pe pagina de internet www.visitarad.ro. Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad a iniţiat o serie de 50 de podcasturi pentru promovarea Aradului turistic în mediul virtual.

 

Campania Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului şi a postului de televiziune Prima TV are trei etape. Nominalizările pentru finala regională se fac până în 10 aprilie, desemnarea Destinaţiei Anului – faza regională se va realiza până în data de 30 aprilie, iar faza naţională până în 30 iunie.

 

Se vor califica în etapa regională destinaţiile care primesc cel puţin o sută de nominalizări din partea publicului pe pagina de internet www.destinatiaanului.ro, pentru fiecare dintre categoriile menţionate.

 

Câştigătorii vor fi desemnaţi ţinându-se cont de criterii ca susţinerea instituţiilor din destinaţiile respective, implicarea publicului, voturile obţinute de destinaţii.