Liderul Tesla, Elon Musk se ”gândește serios” la construirea unei noi rețele sociale

Data publicare: Luni, 04 Aprilie, 2022 Total: 983 accesari

Liderul Tesla, Elon Musk se ”gândește serios” la construirea unei noi rețele sociale

Elon Musk, liderul Tesla şi cel mai bogat om din lume, a anunţat pe Twitter că "se gândeşte serios" la construirea unei noi platforme de socializare, relatează Reuters.

 

Musk a răspuns la întrebarea adresată de un utilizator Twitter dacă ar lua în considerare construirea unei platforme de social media pe baza unui algoritm open source care ar prioritiza libertatea de exprimare şi unde propaganda ar fi minimă, conform Agerpres.ro.


Liderul Tesla, un utilizator prolific al Twitter, a criticat în ultima vreme platforma de social media şi politicile acesteia. El a afirmat că platforma subminează democraţia prin nerespectarea principiilor libertăţii de exprimare.

Mesajul său vine la o zi după ce a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întreabă pe utilizatori dacă sunt de părere că această platformă de social media aderă la principiul libertăţii de exprimare, sondaj la care peste 70% au votat "nu".

"Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rog să votaţi cu atenţie", a spus el vineri.

Dacă Elon Musk va decide să meargă mai departe cu crearea unei noi platforme de socializare, el s-ar alătura unui număr tot mai mare de companii tehnologice care se poziţionează drept campioni ai libertăţii de exprimare şi care speră să atragă utilizatorii ce simt că opiniile lor sunt reprimate pe platforme precum Twitter, Facebook şi YouTube.

 

Sursa.wall-street.ro