Pandemia se pare că revine în FORȚĂ – Valul de infecţii COVID bagă Shanghaiul în lockdown! Care e situația la noi după ridicarea restricțiilor

Data publicare: Sambata, 02 Aprilie, 2022 Total: 1620 accesari

Pandemia se pare că revine în FORȚĂ – Valul de infecţii COVID bagă Shanghaiul în lockdown! Care e situația la noi după ridicarea restricțiilor

Aproape toţi cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai au fost izolaţi sâmbătă, în contextul în care China se confruntă cu cel mai grav focar epidemic din ultimii doi ani. În acelaşi timp, măsurile stricte anti-COVID-19 au provocat îngrijorare în rândul părinţilor, care se tem că vor fi separaţi de copiii lor, informează AFP.

Capitala economică a Chinei a devenit în ultimele zile epicentrul unui nou val de cazuri de infectare în această ţară - asociat variantei Omicron a coronavirusului, care a înregistrat o accelerare la începutul lunii martie.

Pentru a evita o izolare generală a oraşului Shanghai, măsură dăunătoare economiei, autorităţile au impus un lockdown alternativ în cele două jumătăţi ale metropolei pentru a permite testarea generală a populaţiei.

În timp ce China se confruntă cu cel mai mai grav focar epidemic din ultimii doi ani, bilanțul ultimelor 24 de ore în județul Arad indică încă o situație care pare sub control.

 

În această dimineaț, 2 aprilie a.c., conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul Județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2:

- Număr total de infectări de la începutul pandemiei până astăzi*: 68066-DSP

- Număr de infectări de la ultima raportare*: 54–DSP

- Număr total de persoane vindecate de la începutul pandemiei până astăzi: 65850


- Număr persoane vindecate de la ultima raportare: 27


- Număr total de persoane decedate de la începutul pandemiei până astăzi: 1847


- Număr persoane decedate de la ultima raportare: 3


- Număr total cazuri active în prezent: 369


- Număr persoane internate în spital: 76


Sursă foto: digi24.ro